MADE CREATIVES LOGO Tekengebied

Bellypaint uitgelicht

Bellypaint x

Jack en Mariska

Vorig jaar januari kreeg ik een vraag van twee heel goede vrienden. Zij verwachtten in februari hun kindje en of ik een bellypaint wilde maken. En natuurlijk wil ik dat! Ze waren er nog over na aan het denken of ze de afbeelding wilde gebruiken voor het geboortekaartje of niet. Ik kreeg natuurlijk meteen ideeën en een inspiratievoorbeeld schoot door mijn hoofd, waarbij de bellypaint doorloopt over de arm van de man naar zijn rug. Dat idee vonden ze meteen fantastisch, want dat was ook één van de bezwaren geweest: dat alleen Mariska dan op het kaartje stond, terwijl je toch echt met z’n tweeën een kindje verwacht.

Disney

Ze gingen naar huis met de belofte om hun ideeën en wensen op papier te zetten. ’s Avonds kreeg ik een schets… En ik keek er even vol ongeloof naar. Ze hadden gekozen voor Disney thema (als je ze kent is dat niet heel verrassend ?), maar hun idee was ontzettend complex: een filmrol die langs de buik loopt, over de arm van Jack en naar zijn rug waarin de silhouetten van hun favoriete Disney karakters stonden, een baby op een wolk en Tinkerbell. Mijn antwoord was naar hen: Leuk! Blijven jullie ’s avonds eten, want dit gaat wel even duren ?.

Voorbereiding

Ik heb deze paint erg goed voorbereid. In “bodypaint wereld” is het eigenlijk not done om gebruik te maken van sjablonen, maar ik moet er wel aan denken dat ik werk met een 7 maanden zwangere vrouw. Snelheid is toch belangrijk, dus ik heb zelf mijn sjablonen gemaakt van de filmrol en de silhouetten. In december deed ik een afpas op Jack en Mariska, zodat ik zeker wist dat het zou passen en daarna ging ik aan de slag. De mooiste plaatjes zoeken, printen en knippen; het was nog een heel werk. Ik vond het ook heel spannend dat het voor een geboortekaartje zou zijn (helemaal geen druk of zo).

Tijd om te painten

De dag van de paint brak aan. Ik begon met alle vormen er op te zetten. Ik heb over de paint best lang gedaan, omdat er zoveel verschillende onderdelen waren. Gelukkig kon ik afwisselen tussen Jack en Mariska, zodat Mariska tussendoor kon relaxen. Nu probeer ik het de zwangere dame altijd makkelijk te maken en kan ze lekker zitten, toch is het anders dan even op de bank liggen. ’s Middags was ik eindelijk klaar en gingen we naar het atelier (voor de verandering heb ik deze paint in de woonkamer gemaakt). In het atelier kan ik mooie foto’s maken met een goede achtergrond en daarnaast moest ik het geheime deel nog painten. Ze wilden namelijk de naam van hun kindje op de rug van Jack en tja, dat moest nog geheim blijven. Ik was dus verder de enige die het wist (wat me een stevige ondervraging opleverde op de babyshower, maar ik heb niks gezegd). Maar wat een eer is dat! Jack en Mariska wisten nog niet of het een jongetje of een meisje zou zijn, dus ik begon met de meisjesnaam en maakte daarna foto’s. Vervolgens poetste ik dat er af en schilderde de jongensnaam er in.

Wat een topdag! Ik ben nog steeds ontzettend trots op deze paint en ik vind hem heel mooi geworden. Achteraf heb ik ook de foto’s bewerkt en samen met Mariska heb ik het geboortekaartje ontworpen en laten drukken. Ze (en ik ook) hebben er ontzettend veel leuke reacties op gekregen. Het beeld is iets om voor altijd te koesteren.