MADE CREATIVES LOGO Tekengebied

Terugblik op 2023, op naar 2024

Blog best nine

Terugblik op 2023, op naar 2024 

Traditioneel gezien blikken we altijd even terug op de laatste dag van het jaar. Het hoort er nu eenmaal bij, dus laten we het dan maar gewoon doen.

Afgelopen jaar begon wat onzeker voor mij, zonder een echte vaste klus. Wel wat kleine dingen hier en daar, maar mijn markt lag nog behoorlijk plat. Ik merkte dat die markt in de loop van het jaar zeker weer begon aan te trekken. Alleen maar fijn voor mij en mijn collega’s!

Vanaf april kon ik weer werken voor Rijn IJssel, maar nu als stageopleider voor de studenten van de opleiding Make-up & Hair Artist. Dat was even heel fijn voor een stabiel inkomen.

Ook kon ik weer mooie klussen doen bij Atelier Kevin van den Bergh in Zevenaar. Echt heel fijn dat ik daar weer kon komen.

Verder nog veel mensen blij gemaakt met een bellypaint, handbeeld of moedermelksieraad.

Er zijn ook moeilijke momenten geweest in dit jaar. Deze zomer was ik overspoeld met werk en ik voelde dat ik dicht bij een heikel punt kwam met mijn mentale gezondheid. Omdat ik uit een schaarse periode kwam met werk, pakte ik alles aan en dat was dan ook weer niet goed.

Ook zijn er altijd momenten waarop ik twijfel aan mezelf: of ik dit nog wel kan of wil doen. Meestal helpt een nachtje slapen daar wel bij 😉

Mijn goede voornemens voor 2024

Ik vind eigenlijk ook dat je niet per se goede voornemens hoeft te hebben, want je kan op elk moment van het jaar nieuwe richtingen kiezen.

Zo ben ik afgelopen zomer weer echt begonnen met sporten. Ondanks alle spierpijn en het feit dat ik de roeimachine haat (maar ook echt diep haat!) is dat toch weer heel fijn. Na mijn polsblessures merk ik dat ik nu weer wat sterker word in mijn handen. Verder is conditie opbouwen ook wel gewenst. Maar wat ik dus wilde zeggen: het hoeft niet per se vanaf 1 januari. Midden in het jaar kan je ook een goed voornemen starten. Goed verhaal, lekker kort ook.

Ik heb dus wel wat goede voornemens:

  1. Een schrijfcursus doen. Het lijkt me heel leuk om me daar iets meer in te verdiepen. Ik heb voor nu gekozen voor creatief schrijven. Ik heb hard getwijfeld tussen creatief schrijven en kinderverhalen schrijven (om die natuurlijk zelf te illustreren 😉). Als dat iets voor mij is, kan ik me wellicht alsnog verdiepen in kinderverhalen schrijven. Het idee spookte al wat langer in mijn hoofd, maar ik had nog geen tijd om iets te starten. Maar nu heb ik wel tijd, dus ik heb me eergisteren in geschreven. Check maar aan het eind van het jaar of ik hem afgemaakt heb (doe dat vooral, want dan heb ik een stok achter de deur).
  2. Yellow Mellow verder ontwikkelen. Het staat stil en dat is enorm jammer. Als je wilt dat iets groeit, moet je er tijd (of geld) in pompen. Dat is afgelopen jaar te weinig gelukt. We hebben wat plannen met de site, ons aanbod en misschien samenwerken met concept stores. We moeten gewoon gaan doen!

Hier laat ik het voor nu bij. Er zijn nog een boel kleine dingetjes die ik wil oppakken, maar dat hoeft niet een heel groot goed voornemen te zijn.

Verder wil ik het niet te zwaar maken allemaal. Hou het leuk! In de opstartjaren van een bedrijf werk je eigenlijk tot je erbij neer valt. Dat wil ik niet meer. Ik hou nu meer de balans in de gaten en zeg niet meer op alles ja.

Ik wens iedereen een hele fijne jaarwisseling! Heel veel succes met al jullie goede voornemens!

Blog gezin