MADE CREATIVES LOGO Tekengebied

FAQ

Veelgestelde vragen over bellypaint & life casts

Wil je meer informatie over mijn werkwijze? Dan kan je hieronder het overzicht van veelgestelde vragen doornemen.

Bellypaint

Tussen de zesde à achtste maand van je zwangerschap zal de bellypaint dankzij de bolling het mooist uitkomen. Tijdens de negende maand kan het nog net, maar dan is het wel belangrijk dat jij je nog goed genoeg voelt om aan een schildersessie deel te nemen. Bovendien brengt een later tijdstip meer onzekerheid met zich mee, aangezien je kleine spruit elk moment kan besluiten dat hij of zij klaar is om geboren te worden.

Het duurt gemiddeld anderhalf à twee uur om een zwangere buik te beschilderen. De precieze duur hangt af van hoe complex of realistisch het resultaat eruit moet zien. Informeer gerust naar een tijdsinschatting voor jouw idee.

Bellypaint is geheel onschadelijk, aangezien ik uitsluitend hoogwaardige verf op waterbasis gebruik. Zowel jij als jouw ongeboren kindje zijn 100 % veilig.

In principe blijft de verf zitten tot je gaat douchen of in bad gaat. Als het echter warm weer is, kan zweet ervoor zorgen dat de verf wat uitloopt. Daar kan je met wat haarlak een stokje voor steken (zo blijft de verf beter zitten), al wordt het lastig om zo nog een afdruk van het schilderwerk te maken.

Dat kan zeker! Via het contactformulier kan je een cadeaubon bestellen.

Enerzijds kan je in mijn atelier langskomen. Daar kan je plaatsnemen in een comfortabele stoel en kan je een effen fotoachtergrond uitkiezen (wit, blauw, roze of zwart).
Anderzijds kan ik een bezoek aan jouw vertrouwde omgeving brengen om je buik te beschilderen. In dat geval zoeken we bij je thuis de beste plek uit om prachtige foto’s te maken. Ik voorzie zelf al het benodigde verfmateriaal, maar reken wel bijkomende kosten van € 0,32 per afgelegde kilometer.

Vooraf bespreken we telefonisch of via mail hoe het ontwerp van de tekening eruit moet komen te zien. De tekening die ik op basis van die informatie maak, kan aan de hand van jouw feedback nog gewijzigd worden. Let er wel op dat de kleuren van de aquarelinkt die ik voor de tekening gebruik, licht verschillen van de verf die ik op je huid aanbreng.
Vervolgens ontvang je een pdf-bestand met richtlijnen en tips om een zo perfect mogelijk resultaat te krijgen (i.v.m. kleding en sieraden).
Tijdens het schilderen in mijn atelier of bij jou thuis las ik geregeld pauzes in, zodat je af en toe van houding kan wisselen of de benen kan strekken. Ik kan op elk moment pauzeren of de sessie stopzetten, mocht dat nodig zijn.
Na afloop maak ik foto’s, waarbij je partner en andere gezinsleden natuurlijk aanwezig mogen zijn. De beste tien afbeeldingen bewerk ik en bezorg ik digitaal, met hoge resolutie. Ook maak ik een afdruk van de schildering op een hydrofiel doek. Zo kan je die in een lijst of herinneringendoos bewaren.

Voor de bellypaint los kom je op afspraak in mijn atelier in Ede langs. Vooraf bezorg ik je via mail een pdf-bestand met richtlijnen en tips om een zo perfect mogelijk resultaat te krijgen (i.v.m. kleding en sieraden).
Wanneer je langskomt, neem je jouw ideeën en inspirerende voorbeelden met je mee. Die bekijken ik samen met jou, waarna ik het ontwerp meteen op je huid schilder. Ben je nog niet zeker van wat je graag op je buik wil zien? In dat geval kan je door mijn ontwerpenboek bladeren en een afbeelding uitkiezen.
Ik las geregeld pauzes in, zodat je af en toe van houding kan wisselen of de benen kan strekken. Ik kan op elk moment pauzeren of de sessie stopzetten, mocht dat nodig zijn. Na afloop maak ik foto’s en bewerk ik de drie beste exemplaren, die ik je digitaal en met hoge resolutie toestuur.

In mijn atelier staat een heel fijne relaxstoel waarin je kan zitten. Als het schilderen bij jou thuis plaatsvindt, kan je ervoor kiezen om te liggen (al is een zithouding het handigst voor mij). Afwisselen met een staande houding is ook praktisch. Zo kan ik aan het begin het design het best uittekenen.
Tussendoor kan ik altijd een pauze inlassen, zodat je even kan eten, drinken, naar de wc kan of even kan rondlopen.

Effen kledingstukken (zonder print) in neutrale kleuren ogen vaak het mooist op foto’s (bv. zwart, grijs of wit). Een levendige kleur kan net zo leuk zijn, zolang die maar bij de bellypaint past. Twijfel je over wat het best zal uitkomen? Dan geef ik je graag advies.
Let erop dat je geen jurk aantrekt. (Een rok kan wel.)

Met warm water en zeep kan je onder de douche makkelijk de verf van je buik wassen. Een washandje maakt het nog makkelijker! Omdat ik kwalitatieve schmink met een hoge pigmentatie gebruik, kan het zijn dat het even duurt voordat sommige kleuren helemaal vervagen (bv. zwart, donkerblauw of donkergroen). In dat geval verdwijnt de verf pas bij een tweede keer wassen.

De foto’s die ik aan het einde maak, krijg je met hoge resolutie digitaal toegestuurd. Er zit geen watermerk op en je mag zelf bepalen wat je met de foto’s doet: afdrukken, op sociale media posten, gebruiken voor een geboortekaartje … Verspreid je de foto’s online? Dan waardeer ik het wel als je mij tagt en/of vermeldt als de artiest achter het kunstwerk en de foto. Als je dat wil, kan ik de paint na afloop tegen een meerprijs op doek vastleggen.

Enerzijds is er het bellypaintpakket. Aan de hand van jouw ideeën en voorbeeldfoto’s maak ik dan een gepersonaliseerd ontwerp. De voorbeelden hoeven geen afbeeldingen van bellypaint te zijn; een foto of illustratie is prima.
Bij een losse bellypaint of een babyshower kan je op de dag van de afspraak je eigen ontwerp of voorbeelden meenemen of een design uit mijn ontwerpenboek kiezen. Bestaande designs kan ik steeds bijwerken (bv. kleuren wijzigen, elementen uit verschillende afbeeldingen samenvoegen of tekst erbij zetten). De tekening breng ik vervolgens direct op je buik aan.

Bij een babyshowerpakket kom ik naar de locatie van je feestje toe. Vooraf maken we afspraken via mail en ontvang je tips voor jezelf of de vriendin voor wie je de bellypaint aanvraagt. Als het om een verrassingsfeestje gaat, is het moeilijk om vooraf een ontwerp te maken. Daarom neem ik mijn ontwerpenboek met me mee. Die designs kunnen nog gepersonaliseerd worden.
Verder verloopt de afspraak net zoals een gewone bellypaintsessie. Na afloop maak ik foto’s en krijg je de vijf beste op hoge resolutie digitaal toegestuurd. Een groepsfoto mag natuurlijk niet ontbreken! Ook maak ik een afdruk van de paint op hydrofiel doek, zodat je die in een lijst of herinneringendoos kan bewaren.

Life casts

Een life cast is een afdruk van een lichaamsdeel. Daarmee kan je de exacte vorm van bijvoorbeeld een hand of voet vastleggen. Denk daarbij aan huidstructuur (poriën en rimpels), nagels en allerlei andere details.

Ik gebruik kwalitatief alginaat om de afdruk in te maken. Dat mengsel bestaat hoofdzakelijk uit algen. Het is een natuurlijk product waaraan zo min mogelijk extra bestanddelen aan toegevoegd werden. Soms gebruik ik gipsverband om een stevige kap te maken, maar dat zal ik nooit direct op de huid aanbrengen.
Voor een zwangere buik kan ik besluiten alleen gipsverband te gebruiken, maar dat bespreken we vooraf. In dat geval zorg ik er dus voor dat het gips niet direct op je huid komt.

Life casts zijn 100 % veilig voor moeder én kind. Ik gebruik enkel hoogwaardig alginaat. Daarom is de kans op een allergische reactie zo goed als uitgesloten. Tandartsen gebruiken dergelijke materialen trouwens voor tandafdrukken, dus zelfs in je mond is de stof onschadelijk.

Een life cast van een babyhandje of -voetje maken duurt twee à drie minuten. Het alginaat dat ik gebruik, hardt snel uit. Zo hoef je jouw kindje niet lang stil te houden. Ik leng het alginaat aan met warm water, zodat het voor de baby prettig aanvoelt. De totale duur van de afspraak (voorbereidingstijd en achteraf opruimen inbegrepen) bedraagt ongeveer een uur.

Je kindje kan op het moment van de afspraak een offday hebben. In dat geval heb ik wel wat tips om je baby goed voor te bereiden. Die krijg je toegestuurd zodra je een life cast geboekt hebt.
Ik besef dat niet alles voor elk kind een oplossing is. Daarom vind ik het niet erg om geduldig te wachten tot je kind gekalmeerd is en geslapen of gedronken heeft. Lijkt er niks te werken? Indien nodig kan je op dat moment beslissen om de afspraak te verplaatsen.

Het duurt zes à tien minuten om de vorm van je hand te laten uitharden. Ik neem de tijd om uit te leggen hoe de life cast werkt en oefen met jou de positie van je hand in. Kinderen laat ik rustig kennismaken met de materialen. Zo weten jij en je kind precies wat er zal gebeuren. De totale duur van de afspraak (voorbereidingstijd en achteraf opruimen inbegrepen) bedraagt ongeveer een à anderhalf uur.

Voor een zwangere buik krijg je twee opties: alginaat of gipsverband. In beide gevallen duurt de life cast twaalf à vijftien minuten. De totale duur van de afspraak (voorbereidingstijd en achteraf opruimen inbegrepen) bedraagt ongeveer anderhalf uur.

Het is praktisch om een plek te hebben waar voldoende ruimte is. Ik neem zelf alle benodigde materialen mee, waaronder plastic om je vloer en meubels te beschermen. Wel vraag ik dat je wat warm water voorziet.

Ongeveer vier à zes weken na de afspraak ontvang je jouw beeld. Als het een rustige periode is, kan ik het beeld eventueel vroeger afleveren, maar voor een heel snelle levertijd reken ik een spoedtoeslag aan.

De beelden die ik maak, zijn van polyurethaan. Dat is een sterker, lichter en duurzamer materiaal dan gips. Zo raakt je beeld minder makkelijk beschadigd en is het vochtbestendig. Een dergelijk beeld gaat een leven lang mee.

Ik neem de afdruk mee naar huis, waar ik er een permanente mal van maak. Die giet ik in met polyurethaan. Het beeld werk ik bij totdat ik het vooraf besproken effect bereikt heb. Ten slotte spray ik een transparante beschermlaag over het beeld heen.

Een life cast laten maken, kan zowel bij mij in het atelier of bij jou thuis. Ik voorzie zelf al het benodigde materiaal, maar reken wel bijkomende kosten van € 0,32 per afgelegde kilometer aan.

Dat kan zeker. De permanente mal die ik maak, is ideaal om meerdere (identieke) vormen uit polyurethaan te gieten. Je kan voor dezelfde of steeds verschillende afwerkingsvormen kiezen. Ik bewaar de mal ongeveer vijf jaar, dus binnen die tijdsperiode kan je een extra exemplaar van je beeld bijbestellen.

Polyurethaan is transparant. Dat maakt het eenvoudig om kleuren aan te brengen en effecten toe te passen. Op de pagina over life casts kom je meer over de mogelijkheden te weten.

Een houten lijst of sokkel (houten schijf met bast aan de zijranden) zit in de prijs inbegrepen. Als je dat wil, kan ik daar een naam en datum op schrijven. Wil je een sokkel of lijst uit een ander materiaal (bv. natuursteen)? Dan overloop ik graag met jou de opties en bijkomende kosten die eraan verbonden zijn.

In principe kan dat van elk lichaamsdeel, zelfs je gebit. Ik bied echter alleen life casts op handen, voeten, buiken (en soms borsten daarbij) en bustes aan. In geen geval maak ik life casts van geslachtsdelen.

Ja en nee. Het kan wel, maar elke situatie is anders en ik wil aan de hand van de context zelf kunnen bepalen of ik een life cast van een overleden persoon maak. Geef me gerust een seintje om jouw specifieke vraag te bespreken.

Moedermelkhangers

Er zijn veel mogelijkheden: hangers voor een ketting, oorbellen, armbandjes en ringen.
Ik begin vaak met een vrijblijvend gesprek (live bij mij in Ede of via videobellen). Samen met jou bespreek ik jouw ideeën, toon ik voorbeelden en geef ik aan wat mogelijk is en wat niet. Als je besluit een hanger te laten maken (en daar mag je gerust even over nadenken), maken we praktische afspraken over hoe je de melk bezorgt en ga ik voor je aan de slag.
De basishangers zijn niet gevat in zilver of goud, maar puur een vorm van de hars die ik gebruik om de melk mee te vatten. Die hangers zijn geschikt voor oorbellen en kettinkjes. In de hanger zit een oogje of ringetje om die aan een ketting of oorhanger te bevestigen. De standaardvormen zijn hartjes, druppels, rondjes, ovaaltjes, balletjes en ruitjes. Alle vormen zijn in twee of drie formaten beschikbaar. Speciaal voor jou kan ik tegen een meerprijs iets unieks ontwikkelen. Voor decoraties heb je meerdere opties: bladgoud en -zilver; swirls met kleur, spots met kleur of een combinatie daarvan. Tijdens een vrijblijvend gesprek bespreken we de uiteenlopende mogelijkheden.
Ja, dat kan. Ik werk samen met goud– en zilversmid Miriam Klaassen. Zij maakt de zettingen die ik gebruik en levert die in een aantal standaardvormen en –formaten waaruit je kan kiezen. Als je echt iets volledig voor jou ontworpen wil hebben, kan dat ook. Aarzel niet om tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek naar de mogelijkheden en kosten te vragen.

Dat kan zeker! Informeer er gerust naar tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Dat verschilt per hanger. Voor echt zilver of goud betaal je een meerprijs. De goedkoopste ringetjes zijn van roestvrij staal. Die kunnen zilver-, goud- of koperkleurig zijn.
In de basisprijs zit geen ketting, armband of set oorhangers inbegrepen. In overleg en tegen een meerprijs kan ik die wel voorzien.
De melk behandel ik met bepaalde chemicaliën en ondergaat een droogproces. Daarnaast vat ik de harslaag waar de melk in zit tussen twee transparante harslagen zonder melk. Zo verzeker ik dat er geen lucht bij de melk kan komen.
Voor één sieraad heb ik 20 à 50 cc (ml) melk nodig.
Het maakt niet uit of het verse melk is of melk uit de vriezer. Het mag zelfs heel oude melk zijn. Die hoeft namelijk niet goed te zijn voor consumptie.
De makkelijkste manier is om de melk in een borstvoedingszakje te sturen dat je goed afsluit. Doe het zakje met de melk voor de zekerheid in een ziplockzakje. Dat geheel doe je in een bubbeltjesenvelop en kan je zo posten.
Over de levering maken we onderling afspraken. Je kan de hanger bij mij in Ede op afspraak komen ophalen of met de post laten opsturen. Daarvoor werk ik met PostNL (€ 4,10) of DHL (€ 9,00 met track-and-tracecode); je mag daarvoor zelf het bedrijf kiezen. De verzendkosten zitten niet in de prijs inbegrepen.
Zes à acht weken nadat dat ik de melk heb aangekregen, is de hanger klaar.
Ja, er is een wachtlijst. Een eerste gesprek plan ik vaak wel al snel in, maar dat ik daadwerkelijk voor jouw sieraad aan de slag ga, kan een tijdje duren. Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek kan ik aangeven hoe lang de wachtlijst is.

Wordt jouw vraag niet in bovenstaande lijst beantwoord? Aarzel dan niet om contact met me op te nemen. Ik sta je met plezier te woord.

Jouw zwangerschap op beeld laten vastleggen?

Maak vandaag nog een afspraak!