MADE CREATIVES LOGO Tekengebied

Nieuwe plannen

Blog familie foto

We zitten alweer een dikke maand in 2023 en ik verlang naar de lente. Gelukkig is het vandaag fantastisch weer en hoor ik de vogels fluiten. De eerste tekenen van de lente zijn al te zien (al bekijk ik ze momenteel door mijn raam).
Ondertussen gaat gewoon het leven door. Mijn jongste meisje is een maandje geleden drie jaar oud geworden. Nog een jaartje thuis en dan gaat ze naar school. Mijn oudste dochter bloeit helemaal op in haar klas. Met haar zes jaar heeft ze ondertussen een eigen leven. Heel klein nog, maar toch. Ze doet nu dingen zonder ons en heeft haar eigen sociale contacten, hobby’s en bezigheden.
Ik doe ook lekker mijn dingen: ik speel toneel, zing bij een zangschool en ben zelfs laatst met vriendinnen een weekendje weg geweest (wat een luxe!).
En ik bouw aan mijn bedrijf.

 

Terugslag

Het is een beetje een moeilijke tijd in mijn werkveld, zowel bij de particulieren als bij de bedrijven met wie ik samenwerk. Ik werk ook in de media en entertainment sector en die vangen nu nog enorme klappen op van Corona en de energie crisis. Ik zal eerlijk zijn en zeggen dat dat stukje van mijn werk momenteel een beetje stil ligt.
Daarnaast heb ik twee jaar gewerkt voor het Rijn IJssel in Arnhem als docent bij “Make-up & Hair Artist” in het kader van de corona achterstanden. Die achterstanden zijn bijgewerkt, dus mijn werk zit erop. Ook de particulieren zijn nu iets voorzichter met geld, wat ik volledig begrijp. Dat doe ik tenslotte ook zelf.

 

Dat betekent meer tijd voor nieuwe plannen

Ik ga niet op mijn gat zitten duimendraaien en wachten tot het tij zich keert. Nee, ik ga plannen maken voor dingen die ik al tijden wil uitwerken, maar nooit de tijd voor had.
Zo hebben we prachtige plannen voor een nieuwe lijn dat ik uitwerk met het atelier waar ik veel mee samenwerk. Dat betekent veel tekenen, dingen overdenken en overleggen. En daarna nog een keer 😉. Ik ben ook kunstlessen aan het uitschrijven voor basisscholen. Ik zou graag eens in de zoveel tijd lessen gaan geven aan kinderen op de basisschool, maar dan in mijn vakgebied. Creatieve lessen, waar ze technieken leren, maar – misschien nog veel belangrijker – creatieve denkprocessen aan gaan. Kijken naar kunst, creativiteit, ideevorming en vooral plezier zijn voor mij belangrijke kernwoorden.

 

Sieraden met moedermelk en as

Ik ben al een paar jaar bezig met moedermelksieraden, maar het laatste half jaar zijn er zoveel mooie ontwikkelingen geweest, waaronder een samenwerking met een edelsmid: Miriam Klaassen uit Ede. Samen hebben we een plan gemaakt en ontwerpen gemaakt voor settings in zilver en goud voor de moedermelksieraden. Ondertussen hebben we ook al een paar sieraden helemaal op maat gemaakt voor een paar klanten. Mijn volgende plan is om ook as sieraden te gaan maken. Dat klinkt misschien gek, maar ook dat hoort bij het leven. Ik merk dat ik vaak wordt gevraagd aan het begin van een leven (al die gelukkige zwangere dames of bij hun newborns) of juist als iemand afscheid gaat nemen van het leven. Met mijn werk kan ik vaak het meest betekenen voor die momenten. As sieraden liggen helemaal in het verlengde daarvan. Dit plan is nog heel pril, maar ik ga hier zeker werk van maken.

 

Vooruit kijken

Maak je over mij dus maar geen zorgen. Ik hou mezelf wel van de straat 😉. Dit is het voordeel en nadeel van eigen baas zijn. Ik wil gewoon mooie dingen maken of mensen begeleiden om hun eigen talenten te ontdekken. En dat zal me ook lukken, one way or another!

Foto’s bij de blog:
Bovenaan: Familie foto met fotocredits: Misabelle
Allisa_blog