MADE CREATIVES LOGO Tekengebied

Moedermelksieraden in de kijker

Jodie

De afgelopen tijd heb ik weer een aantal bijzondere moedermelksieraden voor verschillende dames mogen maken. Ze zijn allemaal heel divers geworden en dus echt uniek. Daar hou ik van! Ik neem jullie mee in het verhaal van een aantal sieraden.

Mandy

Voor Mandy mocht ik al eerder sieraden maken met moedermelk. Toch had ze nog meer ideeën. Haar eerste twee bedels waren druppelvormig met de kleuren van de maand waarin haar kinderen waren geboren: rood en groen. Ze zag later een hanger met een levensboom en werd helemaal verliefd, dus ik mocht weer aan de slag!

Levensboom

Deze hanger is gevat in een grote ring van rvs. Ik begon met de moedermelk in de witte basis te verwerken. Nadat die goed was uitgehard, ben ik met de stam van de boom gestart. Die maakte ik uit de haartjes van twee kinderen. De volgende stap waren de blaadjes van de boom. Daarvoor heb ik de kleuren rood en groen gebruikt, net als bij een passende bedel.

Voor het gras heb ik groen en geel gebruikt. De blaadjes zijn minuscule blaadjes of stukjes van gedroogde bloemen en blaadjes. In de takken zit een beetje bladzilver verwerkt. Als laatste bracht ik een accent van blauwe glitter aan, alsof er een elfje langs vliegt. De toplaag is een transparante coating om het geheel goed te beschermen.

Armband

Armbandjes zijn nieuw in mijn assortiment. Ze zijn het resultaat van een doordacht proces in samenwerking met edelsmid Miriam Klaassen uit Ede. Dit armbandje en de setting zijn van zilver gemaakt. Eerst ging Miriam voor de armband op basis van de wensen van de klant te werk. Vervolgens maakte ik het moedermelkgedeelte.

Voor Mandy werd dat een hartje met de haartjes van haar kinderen en daarin weer een zilveren hartje. De bedel was zo ontzettend klein, wat een gepriegel! Gelukkig slaagde ik in mijn opzet en vind ik de armband erg schattig geworden.

Claudette
Claudette wilde graag een dubbele ketting. De bovenste ketting kreeg een ronde munt met de namen van haar kinderen erop. Aan de onderste ketting wilde ze een druppelvormige bedel met moedermelk.

Miriam maakte de dubbele ketting die met één slotje sluit, waardoor de kettingen perfect samenvallen. Verder vervaardigde ze de setting van de druppel. Claudette wilde de moedermelkbedel zo simpel en puur mogelijk houden. Daarom hebben we verder geen decoratie toegevoegd. De ketting heeft die eigenlijk ook niet nodig.

Stefanie
Stefanie had een bijzonder verhaal. Zij wilde een ronde bedel van veertienkaraats roségoud met een bijbehorende ketting. In de achterkant van de bedel wilde ze graag de naam van haar kindje laten graveren. Miriam maakte de basis voor het sieraad; mijn werk begon pas toen de ketting af was.

De eerste laag van de bedel bevat de moedermelk. Daarna begon het priegelen. Stefanie wilde dat de haartjes van haar dochter dezelfde vorm zouden krijgen als de stand van de maan in de nacht waarin het kindje is geboren. Wat origineel! Die nacht stond er een dunne maansikkel aan de hemel. De maan heb ik met bladgoud opgevuld, waardoor er nu een piepklein maantje in de hanger zit.

Jodie

Jodie wilde een hele simpele, maar mooie hanger die heel puur in uitvoering is. Ze koos voor een ovalen setting van veertienkaraats goud met een bijbehorende gouden ketting. Die werden zoals gewoonlijk door Miriam gemaakt. Daarna mocht ik de moedermelk in het sieraad verwerken. Dat deed ik zonder poespas: alleen de witte tint van de moedermelk in een gouden setting. Ik vind het resultaat prachtig geworden!