MADE CREATIVES LOGO Tekengebied

Kraambezoekkaartjes

Blikje voorbeeld x

Yellow Mellow is mijn nieuwste baby. Nu Liv geen baby meer is, heb ik natuurlijk wel een nieuwe baby nodig ?. En dat is dus dit project. Een idee wat al vijf jaar in mijn hoofd zit en nu gerealiseerd is. We hebben nu een lijn met kraambezoekkaartjes wat kraambezoek kan invullen voor de ouders en de baby. Kaartjes zijn heel praktisch op kraamfeesten en babyborrels (oké, nu dan even niet, maar in de toekomst wel weer), maar ze zijn ook leuk voor thuis.

Hoe het begon

Vijf jaar geleden was nog niet het moment: ik was pas net begonnen met ondernemen (lees: ik had geen ene benul van wat ik in godsnaam aan het doen was). Ik wilde ook graag samenwerken met mijn zusje Mei-Yù. Zij was net begonnen aan het Grafisch Lyceum in Utrecht, dus dat zou een superleuke en praktische samenwerking zijn. We hebben er jaren geleden ook aan gewerkt, maar dat liep uiteindelijk op niets uit. Als ik nu terug kijk op die ontwerpen, ben ik ook heel blij dat we die hebben laten gaan en een nieuw idee hebben ontwikkeld. Nee, toen waren we er echt nog niet aan toe en hadden we de kennis niet die we nu hebben.

Ondertussen is Mei-Yù afgestudeerd en heeft ze een baan bij een grafisch bureau. Ook daar leert ze elke dag bij en dat is kennis die we al vaak nodig hebben gehad. Afgelopen zomer zijn we begonnen met illustreren. Dat was het leuke werk. In het najaar zijn we vooral bezig geweest met noodzakelijke (maar soms heel erg saaie) dingen: algemene voorwaarden opstellen, PostNL account en Mollie koppelen, prijzen berekenen, site bouwen en… ga zo maar door. Mei-Yù heeft het meeste werk gedaan voor de site, dat kan ze erg goed.

Yellow Mellow is online

Twee weken gingen we online en meteen merkte we wel wat opstartproblemen op. Zo bedacht Mollie dat we nog iets misten op de site en dat ze daarom geen akkoord gaf, terwijl de eerste bestelling al gedaan was (Mollie is een veel gebruikt online betalingssysteem, waarschijnlijk zie je in je afschriften wel een Mollie staan ?). Dat geld van die bestelling hing dus ergens rond of zo. Gelukkig konden we het vrij makkelijk oplossen en kwam dat geld op de juiste plek terecht. Maar je weet pas hoe of wat wanneer je ook werkelijk begint, toch?

Nu we onze webshop operatief hebben, kunnen we ons weer richten op toffe nieuwe producten. We hebben nog zoveel ideeën, dus we kunnen wel even vooruit. Het eerste wat er gaat komen is een nieuwe lijn met zeedieren. Ook willen we graag een band gaan ontwerpen waarin je de kaartjes kan opbergen, zodat je er doorheen kan bladeren en foto’s kan toevoegen. En misschien cadeausets met een set en wat leuke extra dingen. Hebben jullie nog ideeën? Wat zou je graag willen kopen als toevoeging op deze set?

Voor alle ouders: hetero, same sex couples en meer

En wat voor ons heel belangrijk is, is dat onze sets voor alle ouders is. Vijf jaar geleden viel het mij op dat er bijna geen kraambezoekboeken zijn voor same sex couples. Echt een gat in de markt. Ik bedoel dat niet als een mogelijkheid om geld te verdienen, maar als een gemis. Ik vind het een gemis dat deze ouders weinig tot geen keuze hebben en niet meer van deze tijd. We hebben sets voor papa & mama, mama & mama en papa & papa. We zijn er mee bezig om een set te ontwikkelen voor alleenstaande mama’s of papa’s, want die zijn er ook. We willen ook een optie toevoegen op de webshop dat mensen zelf een set kunnen customizen. Wil je een extra mama kaart? Geen probleem! Zo sluit het altijd aan bij hun gezin. En het idee om een set te maken voor ouders met een tweeling lijkt ons ook mooi. Zijn er nog andere ideeën die we echt niet mogen missen?

Neem ook even een kijkje op de site of volg ons op Facebook en Instagram.

Vosje