MADE CREATIVES LOGO Tekengebied

Een nieuwe richting met de moedermelksieraden

Blog Sonja

De moedermelksieraden zijn ontzettend populair en dat snap ik helemaal! De tijd die je kleintje nog zo ieniemienie is en lekker bij je kan drinken is zo ontzettend bijzonder. Een sieraad die die mooie, zware en bijzondere tijd symboliseert is waardevol.

Ik doe het nu een paar jaar en ik leer bij elk sieraad weer bij. Ik sta ook nog steeds versteld bij de mooie en creatieve ideeën van de klanten.

 

Samenwerking met een edelsmid

Ik ben ook steeds meer aan het kijken hoe ik het nog beter zou kunnen maken. Sinds deze zomer heb ik een ontzettend leuk contact met Miriam Klaassen, een edelsmid die ook uit Ede komt. Samen hebben we een mooi plan gemaakt voor nieuwe hangers. Zo hebben we settings ontworpen voor zilver en goud. De mogelijkheden zijn alleen nog maar gegroeid en dat vind ik supertof! Miriam en ik hebben gekeken naar welke vormen en formaten het meest gewild zijn. Zo hebben we druppels in twee formaten, een rondje, een ovaal en binnenkort ook een hartje. Sommigen zijn ook geschikt voor een armbandje en oorbellen. We kunnen ze zelfs als een hangertje maken voor een Pandora armband. Ringen zijn ook mogelijk. Ik ben in ieder geval dol enthousiast en ik hoop dat jullie dat ook zijn! Er zullen steeds meer foto’s bijkomen, dus hou de site in de gaten 😊

 

De moedermelkhanger van Sonja

Sonja wilde een hanger van 14k goud. De “N” is de beginletter van haar dochters naam. Hij is gemaakt met haartjes van het kindje. Dat is dus super speciaal: zowel de melk als de haartjes zijn verwerkt in een sieraad. De hanger zelf is 10 x 10 mm groot. Het is dus heel fijntjes en lief.

 

De moedermelkoorbellen van Carolien

Carolien wilde graag wat anders dan dat ik normaal doe. Het liefste wilde ze blauwe druppels, waar de moedermelk als wolkjes in was verwerkt. Oké, het ging een beetje met vallen en opstaan, maar uiteindelijk heb ik een manier gevonden en het resultaat mag er zijn! Deze hangers zijn niet gevat in een zilveren of gouden setting (wat vanaf dus wel mogelijk is). Ze zijn bevestigd aan oorbellen van witgoud en dat staat prachtig bij het wit en blauw in de hanger. Je kunt ook zien dat ze niet hetzelfde zijn, maar dat wel dat ze bij elkaar horen. Het is ook niet mogelijk om ze helemaal identiek te krijgen. Zo zijn ze altijd uniek.

 

De moedermelkring van Nicole

Deze ring is de eerste ring die ik heb gemaakt. Je kan ze ook in een setje dragen, zoals op de foto. Nicole had een idee voor het ontwerp. Samen met Miriam hebben we een opzetje getekend en na overleg met Nicole heeft Miriam de ring gemaakt. Hij is gemaakt in zilver. Ik heb de moedermelk erin verwerkt en ik vind het echt heel erg schattig geworden. We hebben verder nog niet veel designs voor ringen (we hebben ons eerst geconcentreerd op de hangers), maar ik weet zeker dat onze mogelijkheden alleen nog maar gaat groeien.

 

Natuurlijk betekent het niet dat ik nu alleen nog maar hangers in settings ga maken. De prijs daarvan ligt iets hoger dan bij mijn andere hangers. Ik gebruik ook nog steeds mijn “oude” mallen en technieken, maar ook daarin ben ik in kwaliteit door de jaren heen omhoog gegaan. Door Miriam heb ik nu ook echt gouden of zilveren oogjes en ringetjes. Het wordt nu alleen nog maar mooier en beter. Daarnaast vind ik het belangrijk dat ik ook nog dingen maak voor zachtere prijsjes. Niet iedereen kan of wil een heel duur sieraad aanschaffen. Op deze manier heb ik voor elke smaak en portemonnee iets passends.