MADE CREATIVES LOGO Tekengebied

De laatste dag van 2019…

photo bfe

Soms kruipt de tijd en soms vliegt het… Op de laatste dag van het jaar is het gewoonte om terug te kijken naar afgelopen jaar. Zowel persoonlijk, maar ook in mijn doelen en dromen.

Het begin van dit jaar was echt super k*t (sorry). Ik was nog aan het dealen met mijn tweede miskraam, zowel lichamelijke als mentaal. Verdriet en woede stompen je af. Het enige wat ik wilde was rust en daar herken ik mezelf normaal niet in. Ik ben altijd bezig en vol nieuwe (soms erg onpraktische) ideeën. Een derde en volledig onverwachte miskraam deed me bijna niks meer: ik was al te ver down en afgesloten van mijn gevoelens. Hoewel we hadden besloten het nu rustig aan te doen, zodat we konden helen, bleek ik na Pasen weer in verwachting te zijn. Dat was minder euforisch dan je zou denken: ik wilde niet, ik was onverschillig en boos. Die gevoelens maakte me ook bang. Het heeft tijd, tranen en veel praten gekost om daar uit te komen. Pas na de zomer begon ik mezelf terug te vinden. Ik deed mijn werk wel, maar voor mezelf hebben ik maanden niks gemaakt. Dat is voor mij een ernstig teken: ik was mijn creativiteit kwijt. De afgelopen maanden kreeg ik dat langzaam, maar zeker weer een beetje terug. Ik ging weer experimenteren. Zo heb ik een aantal buiken gemaakt en die wil ik mooi afwerken. Ik ben bezig geweest met afgieten en nieuwe materialen voor handbeelden. Ik heb weer een paar nieuwe paints gemaakt, zowel op mezelf als op mooie, zwangere buikjes. Kortom, ik vond mezelf weer terug. Deze laatste maand van het jaar ga ik gebruiken om alles goed af te sluiten. Ik heb genoeg ideeën voor het komende jaar.

Even 2019 samengevat voor mij: een duidelijk verloop voor mij persoonlijk van ongelukkig naar steeds gelukkiger. Ik ben dankbaar voor mijn man, dochter, familie, vrienden en lieve collega’s, die met oneindig geduld en liefde mij weer uit die put wisten te trekken.

En dan nu door naar 2020…

De eerste maanden ga ik ontzettend genieten van mijn verlof en mijn mooie gezin met twee dochters. Ik neem rust en leg mezelf niet te veel op in de wintermaanden. In de lente (mijn favoriete seizoen!) ga ik er weer helemaal voor. Ik ga dan weer flink aan de slag bij B Academy en bij Atelier Kevin van den Bergh. Ik heb al twee handbeelden staan die ik ga maken in brons. Ik ga de bellypaints weer oppakken en ik heb ideeën om dat meer te promoten en dus ook meer opdrachten te krijgen. Ik heb een leuke, nieuwe samenwerking met een bedrijf in Hilversum in het vooruitzicht staan (daarover later meer ?). En ik heb nog zat andere ideeën om verder te ontwikkelen. Daarnaast zal ik moeten leren om alles te combineren met twee kleine meisjes om me heen.

Ik heb zin in 2020!

De beste negen afbeeldingen van 2019 op instagram