MADE CREATIVES LOGO Tekengebied

Bye bye 2020

. dec

Hello 2021!

Omdat we altijd traditiegetrouw op de laatste dag van het jaar terugkijken doe ik maar even mee.
2020, wat een jaar… Ik moet zeggen voor mij persoonlijk: dit jaar is niet mijn ergste jaar. Die twijfelachtige eer gaat naar 2018 ?.
Natuurlijk zijn er een boel dingen gebeurd die niet leuk zijn. We hebben verdriet gehad en zorgen en ik ben zelfs nog een tijdje bang geweest (toen Liv zeven weken oud was en er nog heel weinig bekend was over het virus). En slaapgebrek, ik heb ook veel slaapgebrek gehad dit jaar ?.

2020 heeft mij ook mooie dingen gebracht

Maar vandaag wil ik kijken naar wat 2020 mij gebracht heeft.
Het mooiste van 2020 is natuurlijk Liv. Zij maakt ons gezin compleet en wat een vreugde toen die kleine meid bij ons kwam. Dat was op 6 januari 2020. Net zes dagen in het nieuwe jaar en het beste van dit jaar is al gebeurd, haha.
Ik vond een tweede kindje veel minder moeilijk dan ik van te voren gevreesd had. Nu was ik enigszins paranoïde tijdens de zwangerschap, dus dat verbeterde ook flink in het nieuwe jaar (zelfkennis, waar of niet?!).

Na drie maanden zwangerschapsverlof had ik echt weer zin om aan de slag te gaan. Alleen jammer dat toen net de eerste lockdown in ging. Een heleboel mooie klussen gingen op de schop of werden uitgesteld. We leerden Zoom kennen en gebruiken. Fijn dat dingen nog door konden gaan via die app, maar het vervangt niet het echte contact tussen mensen.
Maar goed, veel klussen had ik nog even niet. Ik probeerde inventief te denken en nieuwe dingen op te zetten. Niet dat ik veel tijd had met een peuter en een kleine baby thuis. Voor ons was de timing eigenlijk niet zo erg: Liv sliep nog zoveel overdag en was nog zo jong, je gaat toch niet lang en vaak weg.

In de zomer waren er weer wat meer opties, maar ik merkte wel dat mensen voorzichtiger waren. Er zijn gewoon minder klussen dan normaal geweest, maar ik ging me gewoon ergens anders op richten.
Financieel is dit misschien niet het beste jaar, maar creatief wel! Nu had ik tijd om dingen uit te werken, te experimenteren en te oefenen.

Nieuwe dingen en hard werken

Samen met Naomi gingen we aan de slag met onze lifecasts en deden we een uitgebreid resin (soort van giethars) onderzoek. We testten verschillende soorten (eentje stonk zo erg dat we die PU stink hebben genoemd. Overbodig om te zeggen dat we die niet meer gebruiken ?). We testten met kleuren en effecten en nu hebben we een mooie lijn opgezet met mogelijkheden uniek in Nederland.
Ik heb van de zomer ook flink geoefend met plakken en kleuren van appliances. Daardoor kon ik toch een paar keer mee naar set en dat smaakt naar meer. Hard werken wordt beloond en alleen door heel veel te oefenen word je beter.

Yellow Mellow

Samen met Mei-Yù gingen we ook eindelijk onze kraamkaartjes uitwerken. Dat plan stond al jaren op de to-do-list, maar waar moesten we tijd vandaan halen? Blijkbaar dus in een jaar waarop de hele wereld op zijn gat ligt. We verzonnen een naam, Yellow Mellow, we creëerde een huisstijl en ontwierpen onze eerste lijn van kaartjes. We moesten allemaal nieuwe dingen doen en ontdekken. En ik ben trots om te zeggen dat we het bijna klaar hebben! Echt waar, deze maand nog komt de site online en kunnen we gaan verkopen. JEE!
Kortom, ik heb zulke mooie, nieuwe projecten kunnen starten en nieuwe dingen geleerd.

Persoonlijk

En dan nog even persoonlijk:
In 2020 kregen we Liv, maar we verloren mijn grootvader in maart. De foto’s van hen samen zijn zo kostbaar.
Onze meiden groeien en leren zo snel. Zoë gaat nu naar school en Liv kan nu al lopen ? wat gaat de tijd hard. Ze kunnen heerlijk samen spelen of elkaar de haren uittrekken (letterlijk: Liv vindt het leuk om aan haren te trekken).
We hebben veel tijd aan elkaar kunnen besteden en rustig aan kunnen doen.

Goede voornemens

En nog goede voornemens voor het komende jaar? Jazeker!
Persoonlijk: ik wil meer gaan bewegen door meer te fietsen en te wandelen. Nu ook wel lekker dat Liv nu in het voorzitje van de fiets kan.
Zakelijk: Yellow Mellow lanceren en dan nieuwe lijnen gaan ontwerpen. Komend jaar nemen we de tijd om te ontwikkelen en te groeien. En nog meer creatieve plannen realiseren of perfectioneren.

Ik wens jullie een hele fijne jaarwisseling en een heel gelukkig, gezond en creatief 2021!