MADE CREATIVES LOGO Tekengebied

Bellypaint uitgelicht

Blog bellypaint uitgelicht foto

Mara was een beetje aan de late kant met haar afspraak: ze was al best ver in de zwangerschap. Maar ze zag ergens mijn flyer en ze wist toen meteen dat een bellypaint perfect bij haar past. Ze is namelijk zelf ook erg creatief en houdt erg van schilderen en tekenen. Ze vertelde me dat ze zelf het geboortekaartje heeft geschilderd en ook de omslag van haar promotieonderzoek. Ik wist toen al dat dit een hele leuke afspraak zou gaan worden.

 

Ontwerp

Mara had al een best goed idee van wat ze graag zou willen. Het allerbelangrijkste was een vlinder, omdat de “werktitel” van hun kindje vlinder is. Het liefste wilde ze een oranje vlinder. Überhaupt waren warme kleuren heel erg belangrijk. Daarnaast kreeg ik nog meer kernwoorden mee: vrouwelijk, warm, bloemen en witte accenten. Ze stuurde me voorbeelden van dingen die ze mooi vond in bellypaints die ik heb gemaakt, maar ook van andere artists. En met die boodschap ging ik aan de slag. Ik vind dit zó leuk om te doen, omdat ik er van hou als iets helemaal op maat is gemaakt.

 

Digitaal en een geschilderd ontwerp

Ik begon met mijn ideeën uit te tekenen in een digitaal tekenprogramma. Voordeel daarvan is dat je heel snel kan zien of kleuren werken en andere dingen uit te proberen. Met schilderen heb je die ruimte tot een bepaalde hoogte, maar eenmaal erop is het moeilijk te veranderen. Zo kon ik ontwerpen met twee verschillende achtergrondkleuren doorsturen. Mara mocht feedback geven op het ontwerp, zodat het echt helemaal naar haar smaak zou worden. Eigenlijk wilde ze alleen nog maar hele kleine veranderingen, dus dat was snel klaar.

Mara had gekozen voor het bellypaintpakket en dan teken ik het dus echt helemaal uit. Het ontwerp krijg je dan ook mee in print of handgeschilderd. Ze snapte wel als ik geen tijd meer had om het te schilderen. We moesten de afspraak behoorlijk snel plannen. Maar het liefste wilde ze een geschilderd ontwerp en dat snap ik ook! Ik heb dus alles op alles gezet om het ontwerp nog echt te kunnen schilderen.

 

Bellypaint tijd

De bellypaint was bij mij in mijn atelier. Vooral lekker omdat ik dan alles al kan voorbereiden en dat er mooie foto achtergronden zijn. Ik heb vooral een hele gezellige ochtend gehad en we hebben over van alles gepraat. Heerlijk hoe dat als vanzelf kan gaan. Ik had ook enorm veel zin in het ontwerp. Lekker kleurrijk en warm. De kleine kwam ook regelmatig even schoppen, alsof ze wel door had dat er iets bijzonders gebeurde met “haar” buik.

 

Foto’s van je zwangere buik

Tegen het eind kwam de vriend van Mara ook erbij. We hebben heel wat foto’s gemaakt: van Mara, van alleen de buik en van Mara en Marijn samen. Je wordt tenslotte toch samen ouder. Misschien zijn het wel de laatste foto’s van hen samen voordat er voor altijd iemand bij komt. Die foto’s bewerk ik na en stuur ik digitaal op.

Normaal zit er nog een afdruk op een doek bij. Dat is niet een canvasdoek met een foto erop, maar echt een afdruk van de paint op een hydrofiele doek. Maar ik kon aan Mara voelen dat ze nog heel graag de bellypaint wilde bewaren. Na de afdruk wordt de paint zelf minder mooi. Ik heb hen een doek meegegeven en uitgelegd hoe het moet (het is echt geen hogere wiskunde 😉), zodat ze het zelf konden doen later die dag.

Ik hoorde dat ze ook nog foto’s hebben gemaakt in het bos. Dat vind ik echt een prachtig idee, want het past ook goed bij de herfstkleuren op dit moment.

Kortom, het was een top afspraak!