MADE CREATIVES LOGO Tekengebied

Bellypaint uitgelicht

Eline blacklight vierkant x

“Sprookjes vertellen kinderen niet dat draken bestaan. Kinderen weten al dat draken bestaan. Sprookjes vertellen kinderen dat draken verslagen kunnen worden”

Een sprookjes bellypaint

Vorig jaar maakte ik kennis met Eline. Zij wilde heel graag een bellypaint in een thema van een sprookje. Het moest of Rapunzel worden of Belle en het Beest. Ze stuurde me ook een heel Pinterest bord ter inspiratie. Het mocht wel wat vrijer van ontwerp worden.
Kijk! Dat vind ik echt superleuk. Hun inbreng inspireerde mij enorm. Ik kon niet eens kiezen welk thema ik het leukst vond!

Inspiratie

Soms heb ik meteen een idee, maar meestal werkt dat niet zo bij mij. Ik heb een paar dagen nodig om er over te broeden. Dat betekent niet dat ik er de hele dag mee bezig ben. Nee, daar is een proces op de achtergrond. Vaak kom ik op de beste ideeën een paar dagen na de eerste brainstorm onder de douche of op de fiets.
Zo ook bij Eline. De lantaarns van Rapunzel, maar dan in blacklight! Dat leek me echt fantastisch. Eén grote maar: dat had ik nog nooit eerder gedaan. Maar zoals mijn jeugdheldin Pippi altijd zegt: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”.
Ik ging op zoek naar filmpjes, voorbeelden en andere dingen. Ik kocht een heleboel blacklight paint, een UV-lamp, spots en een rookmachine (ik weet niet precies waarom, ik vond het gewoon cool of zo).

Twee keer een bellypaint

Ik sprak met Eline en zij was meteen on board met het idee. Maar omdat het de eerste keer was dat ik dit zou doen, beloofde ik ook een “gewone” bellypaint. De blacklight paint zou dan een bonus voor hen zijn. Rapunzel deed ik dan bij de blacklight en Belle en het Beest bij de normale paint.
Voor de blacklight paint heb ik ook nog geoefend op de rug van een vriendin. Die avond heb ik ook geoefend met al het licht en mijn ideeën erbij, want ik wilde graag ook tegenlicht. Ik maak het mezelf namelijk helemaal niet nog moeilijker ?.
Voor beide paints heb ik een digitaal ontwerp gemaakt. Ik merk dat ik erg veel plezier heb in het digitale tekenen. Het helpt ook met het maken van sjablonen, omdat je met digitaal tekenen veel werkt in lagen. Ik kon dus bepaalde lagen selecteren en los van elkaar printen. Zo kon ik een sjabloon maken voor alle decoraties bij de spiegel.

Aan de slag met painten: gewoon en blacklight

De eerste paint is die van Belle geworden. Dat was gezellig bij Eline thuis samen met haar partner en dochtertje. Ik werd dan ook nauwlettend in de gaten gehouden door deze schattige peuter. Het was een erg gezellige ochtend. Ook heb ik mijn airbrush na een lange tijd weer eens gebruikt. Het ontwerp paste erg goed bij hen, want ze lieten mij het geboortekaartje van hun dochter zijn en daar kwam ook die aquarelachtige stijl in terug. Uiteindelijk vroegen ze nog naar het digitale ontwerp, zodat ze die konden gebruiken voor hun geboortekaartje. Zo ontzettend leuk! Ik vind dat elke keer zo’n eer!

De blacklight paint hebben we een paar dagen later gedaan in de avond. Ik moest het voor deze paint juist donker hebben. Het was een uitdaging, maar het is uiteindelijk wel gelukt. De fotoshoot was ook erg leuk en Eline heeft me nog geholpen met de belichting. We hebben zelfs de rookmachine nog gebruikt ?.