MADE CREATIVES LOGO Tekengebied

2021 is ook weer voorbij…

IMG

“The best nine of 2021” | Dit waren de foto’s die de meeste likes kregen op instagram. Het is dan toch een mix tussen mijn werk, maar ook veel persoonlijke foto’s en verhalen.

Zoals elk jaar kijken we op 31 december traditiegetrouw terug op het jaar. Ik zal deze traditie niet breken ?.
Wat een jaar weer. Het was zeker een upgrade van 2020, maar het was verre van perfect. Toch was dit zakelijk gezien voor mij een heel goed jaar.

Moedermelk sieraden

Begin dit jaar begon ik tijdens de lockdown met de moedermelkhangers. Ik plaatste op social media een actie: een moedermelkhanger voor een klein bedrag, zodat ik de kans kreeg om te leren, oefenen, experimenteren en een portfolio op te bouwen. Ik hoopte op dat er drie of vier mensen zouden reageren, maar ik werd om ver geblazen door de reacties. Ik had er echt tussen de 30 en de 40. Zoals je begrijpt kon ik begin van het jaar mijn tijd al behoorlijk vullen met het maken van deze hangers. Dat is nu een rustiger vaarwater gekomen, maar nog steeds krijg ik regelmatig een aanvraag.

Lesgeven

In het voorjaar kon ik ook gaan lesgeven op Rijn IJssel in Arnhem bij de opleiding Make-up & Hair Design. Ik mocht daar Kevin gaan ondersteunen met de Special Make-up Effects lessen en ook een paar bodypaint lessen. Dat was allemaal in het kader van het inhaalprogramma. Door corona hadden veel studenten niet alle lessen kunnen volgen en met de uren van het huidige team konden ze niet alles inhalen. Ik heb dus als het ware lessen gedubbeld. De klassen moesten ook kleiner worden door corona, dus iemand extra was gewoon de oplossing. Ik heb dat gedaan tot de zomervakantie. In het najaar was het even niet nodig, maar in november kon ik toch weer een dag in de week aan de slag.

Atelier

In de zomer konden we juist weer volop aan de slag op het atelier, dus het wisselde goed af. We hebben toen ook de eerste Masterclass SFX gegeven. Iets waar we al langer mee bezig waren met ontwikkelen en wat we nu eindelijk voor het eerst gingen uitvoeren. Verder gingen ook alle uitgestelde projecten in de media en entertainment weer van start. Even werden we overspoeld in werk. Werken aan die projecten op het atelier en met het team van atelier is iets waar ik gewoon heel blij van word.

Bellypaints, handbeelden en tekenen

Gelukkig begonnen ook de bellypaints weer op te pakken. Dit jaar waren het nog iets minder dan de jaren ervoor, maar zeker meer dan in 2020 ?. Ik kreeg dit jaar nog veel meer aanvragen voor handbeelden. Dat varieerde van baby’s tot mensen die juist afscheid moesten gaan nemen. Ik merkte daar sowieso dat dat een verandering is die in dit jaar heeft plaats gevonden. Meerdere handbeelden of handenkransen waren juist van mensen aan het eind van hun leven. Een interessante verandering, maar wel mooi en dankbaar.

Verder ben ik ook begonnen met digitaal tekenen, wat ik erg leuk vind en waar ik steeds beter in word. Er zijn nog wel miljoen toffe dingen te ontdekken in die tekenprogramma’s, maar de basis staat.

Yellow Mellow

Het enige wat echt is blijven liggen is Yellow Mellow. We hebben wel nieuwe designs gemaakt, maar we hebben er te weinig tijd ingestoken. We moeten daar nog meer investeren. Ik geloof in dat product, maar ik weet ook dat iets alleen gaat lopen als je investeert. Dat telt voor geld, maar vooral in tijd. Dat is dan ook meteen mijn goede voornemen voor 2022. We moeten een goed verkoopsysteem op gaan zetten voor onze kaartjes. Ontwerpen vinden we leuk en dat lukt dan ook wel in onze kleine, gezellige met thee bubbel. Het is pas echt spannend als we uit die bubbel moeten stappen. Dat wordt ons doel voor 2022.

Fijne jaarwisseling allemaal!
-XXX-
Machteld