MADE CREATIVES LOGO Tekengebied

Voor altijd de handjes van je baby klein!

Marmer blauw goud kleiner x

Natuurlijk weten jullie al wel dat ik de mooiste handbeelden maak (al zeg ik zelf ?), maar nu ben ik ook echt iets nieuws begonnen. Dankzij Corona heb ik minder opdrachten dan normaal. Dat is heel logisch, we zijn allemaal iets voorzichtiger. De tijd die ik nu meer vrij had, heb ik gebruikt om dingen uit te proberen en te onderzoeken. Samen met Naomi van Nova Denna ben ik een nieuwe lijn begonnen met onze handbeelden.

Wat maakt ons nou anders?

We zijn beiden afgestuurd als Make-up Artist en we hebben ons gespecialiseerd op het gebied van bodypaint en Special Effects. Daarnaast ben ik ook afgestuurd als kunstenaar aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten. We hebben onze kennis gecombineerd.
De technieken voor afgieten hebben we op onze studie geleerd, maar de technieken voor het ingieten van mallen op ons werk voor Atelier Kevin van den Bergh. Onze handbeelden zijn gemaakt van een kunsthars, wat ze heel duurzaam en licht maakt. Deze beelden raken veel minder snel beschadigd dan de beelden van gips.

Goud, zilver en brons, maar ook meer

We hebben zo ontzettend veel opties voor de kleuring van een handbeeld. Voor elk wat wils! Alle kleuren, transparante kleuren, vintage look en edelmetaal looks. Dat is prachtig en vooral heel klassiek.
Nu hebben we ook andere opties ontdekt: marmer met aderen die er door heen lopen of juist transparant blauw met koperen swirls. We hebben heel wat handjes gegoten om dit te perfectioneren en elke keer kregen we meer ideeën.

Handjes van marmer

Kunstobject

Ons idee hierachter is dat je dan werkelijk een prachtig kunstwerk thuis krijgt van jouw handen of de handen van je geliefden. Daarnaast is ieder beeld werkelijk uniek, want ook wij kunnen niet alles bepalen. Ook als je twee beelden van dezelfde handen zou bestellen, zouden de beelden niet hetzelfde zijn. Dat is ook niet mogelijk.

Deze manier van gieten heb ik nog niet eerder gezien in Nederland en dat onderscheid ons van de rest.

Handje met swirls van koper en licht

De eerste afspraak

Als je dus bij mij een handbeeld laat maken, beginnen we eerst met een gesprek. Dat kan ook plaatsvinden tijdens de afspraak van de afgieting. Dan kan ik namelijk alle opties laten zien. Ik heb mooie displays gemaakt met de mogelijkheden. We bespreken eerst wat voor een uitstraling je graag wilt met je beeld: klassiek, vintage, eenvoudig of modern. Aan de hand daarvan maak jij een keuze. Niet alle opties zijn mogelijk bij grotere handbeelden, maar dat kan ik dan ook op dat moment uitleggen.

We oefenen de handposities als het om een volwassene of meerdere mensen gaat. Bij baby’s en jonge kinderen heeft oefenen geen zin, zij doen toch waar ze zin in hebben ?. Ik hou natuurlijk wel in de gaten of de lifecast goed gaat. Desnoods doen we afgieting twee keer. Voor baby’s heb ik ook nog wel wat tips om ze goed voor te bereiden, dus vraag daar gerust naar.

Met baby’s en jonge kinderen duurt de afgieting maar een paar minuten. Voor grotere kinderen en volwassenen kan het maximaal een kwartier duren. Voor de afgieting gebruik ik alginaat. Dat is een zeer huidvriendelijk en natuurlijk materiaal. Daarmee maak ik een mal.

Ik ga aan de slag

Ik neem de mal mee naar huis en ik ga aan de slag met ingieten en afwerken. Ik spreek een leverdatum met je af. Dat zal ongeveer vier tot zes weken na de eerste afspraak zijn. Alles is natuurlijk handwerk en dat neemt tijd in beslag.

Tweede afspraak

Ik maak met je een afspraak voor het afleveren van het beeld. Ik ben heel benieuwd naar jouw reactie als je het voor het eerst ziet! En vanaf dan kan je een echt kunstwerk van jou en geliefden op je dressoirkast zetten ?.

Bekijk hier nog meer opties
https://www.madecreatives.nl/babyhandjes-en-voetjes/

Bekijk hier ook de site van Naomi
https://www.novadenna.nl/

Transparant roze met zilveren swirls