MADE CREATIVES LOGO Tekengebied

Handbeelden van polyurethaan

Lifecasts x

De laatste tijd ben ik lekker aan het experimenteren geslagen met nieuwe materialen en één van de mooiste nieuwe dingen is polyurethaan. Zoals jullie ondertussen wel weten maak ik afdrukken van zwangere buiken, handjes en voetjes en ook handbeelden. Tot de laatste tijd heb ik daar steeds gips voor gebruikt. Weliswaar een zeer kwalitatief en sterk gips, maar het blijft toch een materiaal die relatief snel beschadigt. Dan kan beter, dacht ik. Dus ik ben naar nieuwe dingen op jacht gegaan.

Polyurethaan is een kunststof

Ik kwam op het spoor van polyurethaan. Met polyurethaan kan ik nog steeds dezelfde kwaliteit van details garanderen, maar het materiaal is veel duurzamer. En het heeft ook heel veel opties van kleuren! Omdat polyurethaan van zichzelf transparant is, kan ik met verschillende pigmenten ze alle kleuren van de regenboog geven. Het is ook mogelijk om voor een metaal uitstraling te gaan, zoals brons, zilver en goud. Super tof dus! Er zijn zoveel meer mogelijkheden dan met gips plus het feit dat dit beeld voor de eeuwigheid gemaakt is.
Je kan ze laten vallen en er zal geen krasje opkomen. Je kan er mee jongleren als je wilt (wat je natuurlijk niet wilt ? ), maar je moet erg ver gaan voor er een beschadiging te zien is.

Voor – en nadelen

Het grote nadeel van polyurethaan is wel dat het materiaal een stuk duurder is dan gips. Ook het proces van maken is een stuk omslachtiger voor mij. Ik ben meer materialen kwijt en vooral ook meer tijd, waardoor beelden van polyurethaan een stuk duurder zijn. Voorlopig bied ik dus beide opties aan: gips en polyurethaan.
En het maakt niet uit welk materiaal je kiest: bij beide krijg je een prachtig beeld die echt een momentje in de tijd bevriest. Dit beeld maak ik om een herinnering op een kunstzinnige en unieke manier vast te leggen.
Voor altijd het handje en voetje van je kindje klein; jouw hand en die van je kind samen in één beeld; de handen van jou en je partner; of de handen van je ouders. Een beeld om nooit meer te vergeten.

Lifecasts x