MADE CREATIVES LOGO Tekengebied

Denk jij dat een bellypaint altijd een soort standaard plaatje is? Think again!

n

Dat dacht ik ook toen ik voor het eerst hoorde over bellypaints. Tuurlijk, iedereen schildert het er net een beetje anders op in haar eigen stijl, maar vaak waren het wel dezelfde soort plaatjes. En dan denk ik over een bellypaint: waarom zou je dit doen als je het er ’s avonds toch weer afwast? En die vraag is legitiem! Als een bellypaint “zomaar een plaatje” op je buik schilderen is, wat is dan de waarde?

Ik hoor dit vaak terug als ik vertel wat voor een werk ik doe: “Jammer dat het er maar zo kort op staat”. Dan denk ik meteen: zou je dan willen dat het er langer op staat? Nee, natuurlijk niet. Het is geen tattoo. Een bellypaint wordt geschilderd met een schmink van hoge kwaliteit en op waterbasis. Dat betekent dat het 100% veilig is voor moeder en kind. En dat betekent ook dat je het er ’s avonds weer af wast. En dat is jammer als het “zomaar een plaatje” is. Maar het kan zoveel meer zijn! Ik neem jullie mee in het verhaal van Kim en Remco…

Geboortekaartje

Voor het geboortekaartje van onze dochter wilden we graag iets unieks. Iets dat betekenisvol voor ons is. Daarom hebben wij gekozen voor een bellypaint met veel symboliek dat voor ons iets moois betekent.

Als ik een ontwerp maak voor een bellypaint, probeer ik altijd dieper te graven. Ik vraag aan de dames wat ze graag willen en of ze een idee in hun hoofd hebben. Vaak hebben ze al een beetje gegoogeld en dan kom je prachtige bellypaints tegen. Daar is absoluut niks mis mee, maar ik zie liever dat ze voor zichzelf bedenken wat voor hen betekenis heeft.

De boom: in onze achternaam zit Eik. Een grote sterke Eikenboom. Daarnaast staat het symbool voor groei, ontwikkeling en vruchtbaarheid. Hoe toepasselijk. 

Voor mij is een bellypaint een symbool voor het wondertje in je buik en voor jullie leven die jullie samen tegemoet gaan. Daar hoort ook de partner bij en eventueel eerdere kinderen. Dit prachtige, nieuwe leventje hoort bij jullie allemaal.

De vlinder: staat symbool voor veel verschillende mooie dingen. Voor ons het symbool voor onze naasten die we moeten missen. Zij waken over ons en onze dochter. 

Een persoonlijk ontwerp

Ik vraag je na te denken over de afbeelding, de stijl, het kleurenpalet en of je er een tekst bij wilt of niet. Heb je een favoriete bloem? Of een bepaalde plek waar jij en je partner elkaar ontmoet hebben? Of heeft een bepaald dier een symbolische boodschap voor jou? Dit is geen hogere wiskunde hoor! Er schieten heel snel ideeën in je op en als je er blij van wordt is het al goed.

De rode draad: dat komt uit een kinderboekje dat voor ons erg betekenisvol is. Met deze draad zijn we voor altijd verbonden met elkaar. 

Voor stijl kan je ook kiezen. Natuurlijk heb ik mijn eigen stijl van schilderen, maar ik kan in verschillende stijlen werken. Denk dan aan: realistisch, cartoon, getekende stijl, met veel versieringen. Kim en Remco kozen voor een “schattige” cartoon-achtige stijl, met levendige, warme kleuren. Dit paste perfect bij hen!

Een Nijntje: dit is simpelweg een favoriet figuurtje die we in de kinderkamer, box en het geboortekaartje terug laten komen.

Wat vond ik het een eer dat mijn schildering werd gebruikt voor hun geboortekaartje! Dan weet je wel dat zo’n paint echt waardevol en betekenisvol is.

De sterren en de maan: het thema van onze kinderkamer. “I love you to the moon and back”. 

Ik neem jullie ideeën en dat maak ik me eigen. Je mag me van alles sturen: voorbeelden van bellypaints die je mooi vindt, maar ook foto’s of illustraties van bepaalde elementen. Je mag het zelfs in tekst opsturen en dan werk ik dat uit. Ik teken het ontwerp eerst en dan mag je feedback geven op de compositie. Vervolgens schilder ik het ontwerp met aquarelverf. Niks is standaard, alles is handgemaakt.

Kleurgebruik: natuurtinten en (oker)geel. Dit zijn voor ons betekenisvolle kleuren waarvan wij vinden dat ze rust en warmte uitstralen. 

Customizen

En zelfs als de dame in kwestie geen ontwerp door kan geven, omdat het bijv. een verrassing is op een babyshower, heb ik daar een mooie oplossing voor. Ik heb een map met ontwerpen die ik zelf heb getekend en geschilderd. Ik blijf doorlopend aan de gang om die map te vernieuwen en aan te vullen. Als een ontwerp al wat vaker gekozen is, haal ik die eruit en maak ik een nieuw ontwerp daarvoor in de plaats. Het ontwerp is de basis, maar je mag hem nog helemaal customizen: onderdelen uit verschillende ontwerpen samenvoegen, andere kleuren kiezen, versieringen kiezen, een tekst toevoegen… The sky is the limit! Zo wordt je bellypaint toch uniek en persoonlijk.

Al deze punten hierboven omschreven, hebben we aan Machteld doorgegeven; we willen hier graag iets mee… En toen heeft Machteld een prachtig ontwerp voor ons gemaakt. Uiteraard was er ruimte voor aanpassingen indien nodig, maar we waren er gelijk super tevreden over. De gehele bellypaint straalt voor ons liefde, warmte, saamhorigheid en onszelf uit. Precies wat we wilden en voor ogen hadden. We zijn er nog steeds super blij mee! Na afloop is de bellypaint ook in een doek overgenomen. Deze afdruk hangt nu in een grote lijst bij ons thuis, extra leuk! Bedankt Machteld voor je deskundigheid, je warmte en je gezelligheid tijdens dit proces!

De waarde zit niet in hoelang iets op je buik staat. De waarde zit in wat er op je buik staat.

Cadeautjes…

Ik kan je wel alvast een geheimpje vertellen: over een week start ik met een superleuke actie! Omdat Made Creatives dan vijf jaar bestaat, ga ik een paar toffe cadeautjes toevoegen naast alles wat ik al doe om een paint vast te leggen. Zo maken we mooie foto’s, eventueel met partner en/of kinderen erbij en maak ik een afdruk van de paint op een doek. Hou maar in de gaten wat er straks nog voor leuke extra’s bij komen!
(Actie is afgelopen)

Kim en Remco