MADE CREATIVES LOGO Tekengebied

De moedermelk sieraden van Ester

Ester x

De moedermelkhangers maak ik nu sinds een klein jaartje. Begin dit jaar zaten we in lockdown en mocht ik niet mijn “normale” beroep uit oefenen. Het idee van moedermelkhangers zat al wel in mijn hoofd en dat was het juiste moment om dat uit te gaan werken. Ik heb die eerste maanden zoveel geleerd.

Wat ik vooral erg leuk vond was dat andere mensen zoveel leuke ideeën en wensen hadden. Er waren dingen bij waar ik nog niet aan had gedacht, maar dat wel een heel mooi sieraad zou vormen. Als ik dat idee met succes had uitgevoerd kon ik toevoegen aan mijn assortiment. Langzaam maar zeker bouwde ik een portfolio op en ook een heel scala aan opties en mogelijkheden. Ik hou erg van kleur, dus voor mij is het logisch om dan ook die optie te geven.

Verschillende soorten moedermelkhangers

Ester kwam bij mij om haar ideeën te overleggen. Ik kende Ester al van twee bellypaints en een afdruk van haar zwangere buik. Geen onbekende dus ?. Ze had weer allemaal nieuwe ideeën. Ze wilde wel vier hangers: eentje voor haar armband, een setje oorbellen en een hanger voor een kettinkje.  En voor elk moest ik een plan van aanpak verzinnen, want dat specifieke idee had ik nog niet eerder gedaan.

Oorbellen

Voor de oorbellen wilde Ester de hartjes. De basiskleur is natuurlijk het wit van de melk, maar ze wilde het combineren met een mooie tint groen. Ik heb een beetje aangeklungeld met de kleuren mooi te mixen, maar uiteindelijk was de truc om twee batches aan te maken en die tegelijk in te gieten. Zo vloeiden beide kleuren langzaam naar elkaar toe en krijg je die mooie mix.

Armband bedel

Voor de armband wilde ze heel graag een bedeltje van de Levensboom. Tussen de takken van de Levensboom zitten de moedermelk verwerkt. Dat is toch prachtig symbolisch?! Het bedeltje is gevat in een ronde, transparante parel. Gelukkig had ik twee bedels met de Levensboom voorbereid, want de eerste keer dat ik hem in de parel wilde gieten mislukte dat faliekant. Elke keer als iets mislukt leer je. De tweede keer wist ik waar ik op moest letten en wat er anders moest. Voor deze bedel heb ik ook een polijstmachine aangeschaft. Dat bleek een heel goede investering, want nu gebruik ik die machine voor elke bedel die ik maak. Het werkt zo ontzettend goed. Het is erg satisfying als je ziet dat hij gaat glanzen.

En een hanger voor een ketting

Voor de ketting wilde ze graag het effectje van het bladgoud die naar beneden “dwarrelt”. Maar dan wel in een ronde parel in plaats van een platte achterkant. Ik had al veel geleerd van de armband, dus die ging meteen al goed. Het resultaat vind ik zo ontzettend mooi geworden, zeker nadat ik enthousiast met die polijstmachine aan de slag was geweest ?.

Nu nog steeds krijg ik nog regelmatig aanvragen voor hangers. Bij elk van die hangers ontmoet ik ook weer nieuwe mensen met andere ideeën en wensen. Elke hanger is zo persoonlijk en uniek en hopelijk kan ik dit nog lang blijven doen!