MADE CREATIVES LOGO Tekengebied

De buiken van Renske deel 2

Lifecasts x

Ja hoor, ik heb hem eindelijk af ? De buik van Renske versierd met mozaïek. Weten jullie nog dat Renske in het najaar vier keer model voor me heeft gestaan voor deze nieuwe manier van afgieten en versieren? De eerste buik heb ik versierd met kant en de tweede buik is beschilderd geïnspireerd op hun geboortekaartje. En elke keer als ik aan een buik werkte leerde ik weer meer over hoe ik het mooiste resultaat krijg.

Mozaïek

Voor deze derde buik heb ik besloten om hem te mozaïeken. Dat had ik wel een beetje onderschat: het begin ging heel snel, maar toen ik bij de witte steentjes kwam duurde het toch wel lang. Natuurlijk moest ik dit tussen alle bedrijven door doen, aangezien het niet een (betaalde) klus was. En de tijden zijn natuurlijk een beetje roerig: zo vanuit mijn verlof de Corona crisis in en proberen om voor mijn contactberoep een alternatief te verzinnen. Mijn bedrijf redden is natuurlijk een prioriteit. En dan nog met twee kleine meisjes is er altijd werk genoeg. Ook kreeg mijn familie te maken met verlies en verdriet. Maar mozaïeken bracht wel rust, een soort van zen. Het is heel rustgevend om steeds dezelfde handeling uit te voeren en een project steeds mooier te zien worden. Ik heb heel wat uurtjes steentjes geplakt en soms kreeg ik wat helpen met het plakken. Muziekje aan, verstand op nul en lekker je vingers vies maken met lijm.

Nog één buik te gaan

En ik ben heel blij met het resultaat! Ik hoop dat ik de toekomst dit voor meer mensen mag gaan maken. Ondertussen komen er ook wat opdrachten binnen om afgietsels te versieren. De vierde buik van Renske ga ik weer beschilderen. Ik weet nog niet precies met wat. Heeft er iemand ideeën? ?