MADE CREATIVES LOGO Tekengebied

Corona-proof zwangerschapsherinneringen maken

Erin en Peter x

We zijn er allemaal hartstikke klaar mee, maar we moeten er maar mee dealen: voorlopig moeten we ons leven aanpassen aan de maatregelen tegen corona besmetting. Nu is er een heleboel wat uitgesteld of aangepast kan worden. Maar wat ten allen tijde doorgaat zijn de geboortes en de begrafenissen. Dat kan niet anders gepland worden, dat komt wanneer het komt.

Met mijn werk vier ik het leven: ik ben gespecialiseerd in zwangerschaps- en newbornherinneringen vastleggen op een artistieke manier. Ik merk om me heen dat er nu minder gebeurt om zwangerschappen te vieren en ik snap waarom. Toch vind ik het ook jammer. Hoe vaak in je leven ben je nu zwanger of kan je een pasgeboren baby in je armen houden? Die tijd vliegt echt voorbij en misschien heb je later wel spijt dat je er niets mee gedaan hebt.

Binnen de kaders van de maatregelen mag ik nog steeds aan het werk. Ik volg de richtlijnen voor de kappers (als contactberoep) en zolang zij mogen werken, mag ik dat ook. Dat betekent dat een unieke bellypaint of afgieting nog steeds mogelijk is. Babyshowers zijn op het moment iets lastiger, maar je kan nog wel een bellypaint (of iets anders) cadeau doen met z’n allen en dan maak ik een afspraak met de mommy-to-be.

Daarnaast werk ik natuurlijk ook met een aantal veiligheidsregels:

  1. Ik doe van te voren een gezondheidscheck-up. Zowel ik als de klant mogen geen klachten hebben, anders gaat de afspraak niet door en plannen we een nieuwe afspraak in.
  2. Ik ontsmet mijn handen of ik werk met handschoenen.
  3. Ik draag een mondkapje.
  4. Ik verplicht de klant niet om een mondkapje te dragen, maar dat kan wel indien gewenst.
  5. Ik hou de afspraak klein: alleen de klant en ik en misschien de partner van de klant, als we dat hebben afgesproken.
  6. Kinderen tot 13 jaar zijn de uitzondering, maar ik heb liever niet dat ze mee komen naar mijn atelier. Mijn atelier is niet zo groot en dan hebben ze niet de ruimte die jonge kinderen nodig hebben. In de zomer zouden ze/we lekker in de tuin kunnen zitten, maar dat is nu geen optie.
  7. Ik kan geen afstand houden tot de klant of het model (als ik bijvoorbeeld een afgieting kom doen van de baby), maar ik hou wel afstand met de eventuele andere mensen. Dat is van toepassing als ik bij jou thuis kom voor een klus.
  8. Ik werk alleen op afspraak, maar dat is voor mijn werk wel een beetje een open deur ?
  9. Ik heb een registratieplicht. Als wij contact hebben met elkaar verwerk ik al persoonsgegevens. Denk dan aan naam, e-mailadres en telefoonnummer. Als de GGD erom vraagt, moet ik deze gegevens kunnen delen ten behoeve van bron- en contactonderzoek. MAAR… daar heb ik toestemming voor nodig van de klant en je mag ook toestemming weigeren. Ik mag (en wil ook niet) de klant niet weigeren daarom. De gegevens kunnen alleen opgevraagd worden door de regionale GGD, mogen alleen voor bovenstaand doeleinde worden gebruikt en worden na 14 dagen vernietigd.

Verder zijn het alleen de regels van ons gezonde verstand. Voor mij is het aller, allerbelangrijkste dat jij  en ik ons veilig en fijn voelen. Ik wil altijd graag met je gesprek gaan en dat we open en eerlijk zijn over hoe we ons voelen. Weet dat ik er alles aan doe om veilig te werken.

Laat alleen de kans om nog iets moois te maken ter herinnering aan de bijzondere tijd van je zwangerschap niet voorbij gaan, omdat je denkt dat het niet mogelijk is momenteel. Het kan wel! Alleen voorzichtig en een beetje aangepast ?

Stay safe and healthy! ❤