MADE CREATIVES LOGO Tekengebied

Bellypaint uitgelicht

Babyboy x

Niet één keer mocht ik dit stel (ja, een stel) beschilderen, maar liefst twee keer ?.
De eerste keer kwamen Jack en Mariska bij me met een vaag idee nog. Ze wilden voor het geboortekaartje wel graag wat doen met een bellypaint, maar ze vond het wel jammer dat dan alleen de vrouw in de spotlight zou staan. Tenslotte word je samen ouders. Toen kwamen we samen op het idee om een paint te creëren voor twee mensen. Als echte Disney fans werd dat het thema. Over het verhaal van die paint heb ik al een blog geschreven. Die kan je via de link onder deze blog lezen, maar nu wil ik vertellen over hun tweede paint, een paar jaar later.
Bij hun tweede kindje kwamen ze weer terug voor hun geboortekaartje. Ze hadden zoveel leuke reacties gehad op hun eerste kaartje, dat ze nu het idee weer wilde uitvoeren. Natuurlijk wel met een nieuwe paint.

Beginnen met ontwerpen

We begonnen met wat vage ideeën: in ieder geval iets met baby Groot, die op de knop moet drukken. Je kent vast die scene uit Guardians of the Galaxy wel. Groot moet op een knop drukken, maar er zijn twee knoppen: één voor de timer en de ander brengt de bom meteen tot ontploffing. Natuurlijk moet hij de timer knop hebben, maar elke keer kiest hij de verkeerde knop tot uiterste frustratie van Rocket. Het is ook zo’n heerlijke metafoor voor ouders met kinderen. Soms ontploft bij ons de boel ook wel ?. Daarnaast is de vraag van Rocket om tape tijdens een gevecht ook zo heerlijk triviaal. Wij zijn ook wel eens heel druk met van alles en dan vraagt er iemand om tape… Bij wijze van spreken dan, haha.

Hoe alles bij elkaar komt in een ontwerp

Vervolgens kwam het idee dat de bom de baby zou activeren, maar dat vonden we een beetje zielig (want ligt de baby dan op de bom of hoe zien we dat voor ons?). De bom werd een accu met startkabels die baby Groot aan gaat sluiten. De startkabels lopen over in de navelstreng over. Dubbel passend, want Jack is automonteur. Echter de baby is nog niet helemaal af. Tinkerbell is nog de kleur op de baby aan het schilderen en ook Guido (van Cars) is nog hard aan het monteren. Ze kijken verschrikt naar baby Groot, die de baby gaat kickstarten.

Daarnaast komt ook het galaxy thema verder terug in de paint. Dat is natuurlijk een mooie match met Guardians of the Galaxy, maar ook met Toy Story met de catchfrase van Buzz Lightyear: “To infinity and beyond!”. Mariska zelf schreef de gedichtje op het geboortekaartje, waarin de laatste zin is: “Onze liefde als het heelal zo groot”. Bij het gedichtje van Fynn (hun oudste zoontje) is de laatste zin:” Ik neem je mee op avontuur”. Beide passen zo mooi bij het galaxy thema.

Samen werken tot een mooi geheel

Van te voren namen we hun houding door. Het is een hele andere houding geworden dan bij Fynn en dat is erg leuk. De paint zelf was behoorlijk wat werk, maar gelukkig konden we afwisselen tussen Jack en Mariska. Bij deze opstelling hadden we maar de helft van de buik van Mariska nodig. Zoë vond het ook erg leuk om te painten. Zij heeft toen de andere kant van de buik versierd met een heel verhaal erbij.

Jongetje of meisje?

Net zoals de vorige keer wisten ze niet of ze een jongetje of meisje zouden krijgen. Daarom moest het gedeelte met de naam twee keer gedaan worden en er ook twee foto’s van maken. Ook bij het nabewerken heb ik twee foto’s gedaan en we hebben zelfs twee kaartjes ontworpen. De verschillen waren weliswaar klein, maar dan staat het maar vast klaar. Op 13 september is hun zoon Joey geboren. Ik vind het super speciaal als mensen iets kiezen wat ik heb gemaakt als geboortekaartje.

“We love you to infinity and beyond!”