MADE CREATIVES LOGO Tekengebied

Bellypaint uitgelicht

Eline x

Eline en Frank

Wat heb ik genoten van deze bellypaint! In het najaar kreeg ik een aanvraag voor een bellypaint van Eline. Zij en haar vriend wilde de zwangerschap vieren met een paint van mij.

Ontwerp

Ze stuurde me meteen al haar ideeën van wat ze graag wilde hebben en ik vind dat heerlijk. Ik keek naar die vier afbeeldingen en haar verhaal erbij. De eerste afbeelding was van een andere bellypaint van zon, zee en strand. Ze schreef erbij dat zij en Frank elkaar hadden leren kennen van het windsurfen en dat ze veel kamperen. Dus zo’n zeezicht past enorm goed bij hen.
Ze vervolgde met: “Wel missen we een baby bij dit plaatje, hihi! We dachten: misschien kan er een kindje met een strandschepje bij. Of een kinderwagen met surfplank. Of een baby op een plankje op het strand. We zijn benieuwd wat je er van vind!”

Nou, ik heb daar niet zoveel van te vinden, want dit is hun bellypaint en het ontwerp staat symbool voor hun liefde voor elkaar, hun baby en hun leven samen. Maar toevallig vond ik dit natuurlijk  hartstikke leuk. Zo geven mensen mij een richting, maar het is aan mij om daar een geheel van te maken. Ze kozen voor de illustratieve stijl en ik ging aan de slag met tekenen en schilderen.
En weet je, dit heb ik het liefst. Meerdere ideeën, verschillende inspiratievoorbeelden en dan maak ik er iets unieks van. Iets wat helemaal past bij hen als stel.

De paint

Eline en Frank kwamen samen naar mijn atelier. Frank heeft lekker meegekeken en ondertussen hebben we fijn gekletst over van alles: hun werk, de zwangerschap, hun huis (ze waren nog aan het klussen), hoe ze elkaar ontmoet hadden, hun wensen voor de toekomst. Een fijn en persoonlijk moment was dat zo. Meestal maak ik de foto’s, maar in dit geval had Frank (als hobbyfotograaf) ook zijn camera mee. Ik maakte de foto’s, maar dus met zijn toestel. En ik kreeg ook allemaal foto’s van hoe ik aan het werk was. Dat gebeurt niet zo vaak, dus dat is superleuk!

Zie hoe mooi hun pose is geworden. De vrouw mag dan wel de baby dragen, maar je krijgt samen een baby. Ze horen bij elkaar en dus ook bij dit plaatje.

Mooie woorden achteraf

Eline schreef mij later nog dit:
“Wat was het leuk, Machteld ? We zijn nog leuk langs mijn ouders gegaan. Mijn ouders vonden het ook heel mooi. En Frank was onder de indruk van je schildertechnieken. Als ‘ook een kunstenaar’, maar dan in de muziek, heeft hij oog voor veel detail. Heel leuk! Dank je wel nogmaals!”

Wat een mooie woorden, hier doe je het toch voor!

Het ontwerp die ik heb geschilderd voor Eline en Frank